Nostalgi Valnöt Svart: En klassiker i svensk möbelhistoria

Om du letar efter en stilren och praktisk hatthylla eller skohylla till din hall, kanske du ska ta en närmare titt på Nostalgi Valnöt Svart från Essem Design. Det är en elegant och tidlös hylla som har en lång historia bakom sig.

Nostalgi hatthylla och skohylla ritades redan 1937 av Gunnar Bolin, en svensk formgivare och arkitekt. Hyllan har kommit och gått genom decennierna, men ses idag som en klassiker i svensk möbelhistoria. Den har tilldelats flera utmärkelser, bland annat Utmärkt Svensk Form 1994 och Designklassiker av Svensk Form 2006.

Hyllan består av konsoler i återvunnen aluminium som förenas av rundstavar i valnöt. Rundstavarna kan kapas efter önskad längd och hyllan kan förlängas med hjälp av påbyggnadsdelar. På varje del sitter tre stycken ankarkrokar i aluminium som ger extra upphängning. Hyllan finns i flera färger och material, men vi tycker att kombinationen av valnöt och svart ger ett sobert och modernt intryck.

Nostalgi Valnöt Svart är en hylla som passar både i hemmet och i offentliga miljöer. Den är robust, funktionell och dekorativ på samma gång. Den kan användas som hatthylla eller skohylla, beroende på vad du behöver förvara i din hall. Du kan också komplettera den med andra tillbehör från Essem Design, som hattkrokar, kroklist eller skoställ.

Om du vill köpa Nostalgi Valnöt Svart kan du beställa den online från Länna Möbler, en av Sveriges största möbelbutiker på nätet. De erbjuder snabb leverans, fri frakt över 5000 kr och öppet köp i 14 dagar. Du kan också besöka deras fysiska butik i Stockholm om du vill se hyllan i verkligheten.

Nostalgi Valnöt Svart är en hylla som har stått sig genom tiderna och som aldrig går ur modet. Den är ett perfekt val för dig som vill ha en snygg och smart lösning för din hall.

Bilder: Essem Design